Fémtechnika Vasipari Kft. rövid bemutatás

Társaságunk jogelődje 1958 januárjában alakult Csongrád megyében kisebb tanácsi vállalatok összevonásával, és Vegyesipari Szolgáltató Vállalat néven kezdte meg működését 1000-1200 fővel.
A Hódmezővásárhelyen központi gyárral a környező városokban gyáregységekkel rendelkező vállalat a folyamatos átszervezés és korszerűsítés után nevében is megújulva. 1976-tól Fémtechnika Vállalat néven továbbra is megyei vállalatként működött. Tevékenységi körünk folyamatosan új gyártmánycsaládokkal bővült. A gazdaságpolitikai reformokat kihasználva 1989 január 1-én a Fémtechnika Vállalat szentesi gyáregységét Fémtechnika Vasipari Korlátolt Felelősségű Társaság néven alakította át. Az átalakulási folyamat 1992. május 1-én a Fémtechnika Vállalat központi gyárának Fémtechnika Kft. Társasággá való átalakulásával fejeződött be.

Fémtechnika Korlátolt Felelősségű Társaságok:

Fémtechnika Kft Hódmezővásárhely
Fémtechnika Kereskedelmi Kft Hódmezővásárhely
Fémtechnika Vasipari Kft Szentes

A területileg és gazdaságilag önálló társaságok, így a Fémtechnika Vasipari Kft életképességét is igazolja az eltelt időszak. Sikeresen birkóztunk meg a társadalmi változást követő gazdasági nehézségekkel és sikerült bővíteni megrendelőink körét. Előállított termékeink - többek között a közvilágítási és felsővezetéktartó acéloszlopok - termékskáláját bővítettük a felhasználók igényeinek figyelembe vételével. A gyártásban meghonosítottuk az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszert, melyet a mai napig is eredményesen működtetünk.

Fő tevékenységünk:

Közvilágítási és felsővezetéktartó oszlopok gyártása: kandeláberek és különféle világítási oszlopok, reklámtartó oszlopok, kameratartó oszlopok, egyéb lámpatartó oszlopok, villámhárítók és zászlótartó oszlopok

Közúti portál szerkezetek

Egyéb tevékenységeink, gyártmányaink:

Lemez lakatos munkák:

- Darabolás:
         Lemezolló 3000 mm hosszúság 16 mm lemezvastagság
         Plazmavágás CNC vezérlésű 2000x6000mm felületű koordináta asztalon, 25 mm lemezvastagság

- Hengerítés: 4000 mm hosszúság 20 mm lemezvastagság

- Hajlítás: CNC vezérlésű lemezélhajlító gép 6000 mm hosszúságban 400 tonna nyomóerővel

- Lyukasztás

- Hegesztés

- Egyéb lakatosipari munkák


Lemeztekercs lefejtés, táblásítás: 10 tonna tekercssúlyig 6 mm x 1250 mm-ig

Acélhordó gyártás festett és tüzihorganyzott kivitelben.

Tartályok gyártásaFőbb referenciáink:

BOSCH Vilati-Signalbau Huber Forgalomtechnika Kft. részére szállított oszlopaink felhasználásával forgalomirányító lámparendszerek készültek az ország különböző területén, különösen Budapesten, Kiskunfélegyházán, és Székesfehérváron.

Budapesti Elektromos Művek Rt. megrendelésére szállított oszlopaink Budapest különböző területei, valamint az Árpád-híd közvilágításának korszerűsítését biztosítják.

ENERGOVILL-KER Rt. megrendelésére gyártott oszlopaink Budapesten a Róbert Károly krt. a Hungária krt. és a Könyves Kálmán krt. közvilágításának korszerűsítéséhez, valamint a Lágymányosi híd rá- és levezető útvonalainak megvilágításához voltak szükségesek.

Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Rt. oszlopaink felhasználásával végezte Miskolc közvilágításának korszerűsítését.

Kipszer Építési Rt. részére szállítottunk 25 méter magas, kúpos telekommunikációs oszlopokat, melyeket rádiótelefon-hálózat kiépítéséhez alkalmaztak.

Polar-Stúdió Kft. oszlopaink felhasználásával oldotta meg Kecskemét és térségének közvilágítási korszerűsítését. Kecskeméten a repülőtér térvilágítását továbbá, az 5-ös út kivezető csomópontjának megvilágítását is oszlopaink biztosítják.

Road-Signal Kft. közúti csomópontok korszerűsítését végezte Pécs, Dunaföldvár, Szekszárd és Dombóvár térségében, különösen sok oszlopot szállítottunk Pécsre a 6. számú főút megvilágításához.

Siemens Rt. részére szállított oszlopaink Debrecen trolibusz vonalainak felsővezeték-tartását végzik, Székesfehérváron a Stolwerk Rt. térvilágítását, valamint Budapesten számos forgalomirányító rendszer, térfigyelő kamera tartását szolgálják.

Vill-Korr Bt. volt a kivitelezője az általunk szállított oszlopok felhasználásával a Győrt elkerülő útszakasz közvilágításának, a Győri Ipari Park térvilágításának, Kapuvár és Csorna közvilágítási korszerűsítésének, az M5 autópálya rá- és levezető csomópontok közvilágításának, valamint a Rajkai határátkelőhely térvilágításának.

VIV Villanyszerelőipari Rt. Budapest közvilágításának korszerűsítéséhez, sportlétesítmények és teniszpályák világításához állította fel oszlopainkat.

Zöldfény Lámpatelepítő és Szerviz Kft. végezte a Szegedi Metró Áruház térvilágításának, nyíregyházi és miskolci közúti csomópontok forgalomjelző rendszereinek kivitelezését oszlopaink felhasználásával.

Modinvest Kft. az általunk gyártott oszlopokat alkalmazta reklámtartóként számos MOL üzemanyag állomáshoz. Pl.: Kecskemét, Győr, Budapest ( M0 és 50-es út találkozása ).

Forg-Tech Kft. részére forgalomirányító táblák tartására szolgáló portál szerkezetet szállítottunk.

Kohászati Gépgyártó Vállalat részére gyártottunk Portál szerkezetet ( M0-ás körgyűrű Budapest )

TEN-T Rt. Felsővezetéktartó oszlopok troli és villamos részére Budapest egész területén pl. Hungária krt.

Primavill Hálózatszerelő Kft. Gyártmányainkat Szegeden felsővezetéktartó oszlopként, továbbá közvilágítás kiépítéséhez alkalmazta.